Talibani prete osvetom zbog fotografija američkih vojnika

Izvor: S media, 19.Apr.2012, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani prete osvetom zbog fotografija američkih vojnika

Avganistanski talibani osudili su danas ponašanje američkih vojnika u Avganistanu koji su prikazani na fotografijama kako poziraju pored ostataka tela bombaša samoubica, i zakleli se na osvetu.

Talibani "snažno osuđuju brutalni i neljudski čin američkih invazionih snaga i njihovih robova", naveli su talibani u saopštenju.

List "Los Anđeles tajms" je juče objavio fotografije vojnika koji poziraju sa ostacima tela avganistanskih bombaša samoubica >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u poslednjem u nizu skandala vezanih za Amerikance u Avganistanu.

Učenice otrovane u Avganistanu

Policajac ubio devetoricu kolega

Ovo je američki marinac koji je pobio 16 civila (FOTO)

Na nekim od fotografija, koje datiraju iz 2010. godine, vide se i pripadnici avganistanske policije kako poziraju pored unakaženih tela talibana zajedno sa američkim vojnicima.

"Ovo je ono što Amerikanci okupatori uče svoje avganistanske robove", istakli su Talibani, aludirajući na činjenicu da američka vojska obučava i finansira avganistanske snage bezbednosti, prenosi AFP.

Generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen osudio je juče taj skandal, a predsednik SAD Barak Obama je zatražio da se pokrene istraga.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.