Tadić ostaje na čelu stranke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić ostaje na čelu stranke

Predsedništvo Socijaldemokratske stranke večeras je jednoglasno odlučilo da Boris Tadić i dalje bude na čelu te stranke.

Glasanje o poverenju tražio je sam Tadić posle lokalnih izbora u Beogradu.

Na večerašnjoj sednici Predsedništvo SDS je podržalo Tadićev predlog da nastavi pregovore o formiranju saveza demokratskih građanskih proevropskih stranaka.

Predsedništvo SDS je podržalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ideju da taj savez kao svoju osnovu uspostavi borbu za očuvanje demokratije, koju ugrožava vlast Aleksandra Vučića.

Predlog SDS je da svi opozicioni lideri, koji dele vrednosti građanskog i demokratskog društva, sednu za pregovarački sto sa takozvanim belim papirom i da zajednički dogovore sve principe, strateške ciljeve i način organizovanja tog saveza.

Kako se navodi u saopštenju, SDS već godinama predlaže da takav savez ima svoje zajedničke organe i da nijedan pojedinac ne bude lider, kako borba za vođu opozicije više ne bi bila prepreka borbi protiv vlasti.

Samo na taj način je moguće da taj savez bude održiv i sposoban da se bori protiv autokratskog režima Aleksandra Vučića, a da ga taj režim ne instrumentalizuje. Pozivamo sve opozicione lidere da što pre sednemo za pregovarački sto i da organizacione i strateške principe dogovaramo na taj način, a ne pojedinačno u medijima, navodi se u saopštenju SDS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izglasano poverenje, Tadić ostaje na čelu SDS-a

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2018

Predsedništvo Socijaldemokratske stranke (SDS) jednoglasno je izglasalo poverenje predsedniku stranke Borisu Tadiću i podržalo njegovu inicijativu o formiranju saveza demokratskih, građanskih, proevropskih stranka okupljenih oko ideje za očuvanje demokratije...Glasanje je bilo tajno pošto je on...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.