Boris Tadić: Dve odluke od istorijskog značaja

Izvor: Blic, 06.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Tadić: Dve odluke od istorijskog značaja

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i energetski sporazum, koji su na dnevnom redu Skupštine Srbije, od istorijskog su značaja za zemlju, rekao je juče Boris Tadić, predsednik Srbije i DS, na GO stranke.

Tadić je naglasio da će, ukoliko se oko priključenja EU i potvrđivanja SSP ostvari nacionalni konsenzus u srpskom parlamentu, to biti iskorak u odnosu na tradicionalnu politiku u Srbiji. Tadić je ocenio da energetski sporazum sa Rusijom ima ogroman ekonomski i politički >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << značaj. Istakao je da Srbija ne sme, strategijski gledano, da bude neprijatelj Rusiji i dodao da Srbija u EU želi dobre odnose sa Rusijom.

,,Donoseći stratešku odluku od najvećeg mogućeg značaja o priključenju EU, Srbija ima priliku i da na sednici parlamenta donese i odluku o svojim strateškim odnosima sa Rusijom", kazao je predsednik DS-a.

Govoreći o mišljenju koje će Srbija zatražiti od Međunarodnog suda pravde u Hagu povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, on je rekao da Srbija, iako je ne podržavaju neke zemlje, neće odustati od toga i neće podleći pritiscima jer je to jedini način da se brane interesi Srbije na Kosmetu.

Prema njegovim rečima, misija Euleksa na Kosovu ne može biti prisutna bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN i to je stav od koga Srbija neće odustati. Tadić je rekao i da prioritet mora biti i borba protiv korupcije koja je u Srbiji postala način života.

On je funkcionerima DS poručio da ih neće štititi ako se utvrdi da su učestvovali u korupciji, i da u tom slučaju neće moći da budu članovi stranke i vrše bilo koju funkciju.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Vlada Srbije nastavlja pregovore sa koncesionarom za izgradnju autoputa Horgoš-Požega, konzorcijumom Alpina-Por, ali je ocenio da zahtevi koncesionara nisu logični. On je rekao da ne postoji ,,nijedan logički ili ekonomski razlog" da Srbija prihvati da nadomesti svaki gubitak koncesionaru.

,,Mi želimo najbolje moguće odnose sa stranim investitorima i zato Vlada Srbije nastavlja pregovore sa koncesionarom da se pronađe rešenje", rekao je predsednik Srbije i lider DS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: SPP i energetski sporazum od istorijskog značaja za Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2008

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) i Srbije Boris Tadić ocenio je danas da su Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju SPP i energetski sporazum, koji su na dnevnom redu Skupštine Srbije, od istorijskog značaja za zemlju...Tadić je na sednici Glavnog odbora DS-a rekao da će, ukoliko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tadić: SSP, Rusija, odbrana Kosova i borba protiv korupcije!

Izvor: Press, 06.Sep.2008

Predsednik DS-a i Srbije Boris Tadić ocenio je da su Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju i energetski sporazum, koji su na dnevnom redu Skupštine, od istorijskog značaja za zemlju. .On je na sednici Glavnog odbora DS-a rekao da će ukoliko se oko priključenja EU i potvrđivanja SSP-a...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.