Tači ponovo pozvao Kurtija da primi mandat ili da ga se odrekne

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jan.2020, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ponovo pozvao Kurtija da primi mandat ili da ga se odrekne

Predsednik Kosova Hašim Tači je danas pozvao lidera pokreta Samoopredeljenje (PS), Aljbina Kurtija da odgovori na pozive za određivanje mandatara za sastavljanje nove Vlade Kosova, ili da odbije funkciju mandatara, ali da ne odugovlači s tim, prenosi portal koha.net.

"Ako Kurti ne prihvati i nije spreman da donese odluku o prihvatanju (mandata), tada je može odbiti", rekao je danas Tači.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Rekao je da su građani glasali za izgradnju institucija, a ne za stvaranje "nepotrebnih vakuuma" i dodao da veruje da neće nedostajati posvećenost čelnika da se vlčasti formiraju.

Poručio je da "Kosovo neće dugo biti blokirano, razmotrićemo sve političke prilike i varijacije koje strane imaju za poštovanje volje građana. Moramo poštovati sve građane koji su glasali, a ja i dalje čvrsto verujem da ćemo nastaviti da ispunjavamo naše zadatke", kazao je Tači.

Dodao je da je na njegovom stolu sšremno pismo za Skupštinu Kosova u kojem je Kurti naveden kao mandatar za sastav nove i dodao da je volja svih da se stvari kreću brže napred, a ne građani Kosova budu nečiji taloci.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.