Tači i Haradinaj pozdravljaju imenovanje Grenela za izaslanika

Izvor: RTS, 04.Okt.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači i Haradinaj pozdravljaju imenovanje Grenela za izaslanika

Predstavnici Kosova pozdravili su odluku američkog predsednika Donalda Trampa o imenovanju ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog između Srbije i Kosova.
Kosovski predsednik Hašim Tači pozdravio je imenovanje Grenela, navodeći da se radi o koraku ka "međunarodnoj konsolidaciji kosovske državnosti".

"To je još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dokaz da predsednik Tramp i američka administracija stoje sa nama na svakom važnom koraku. Sada smo još sigurniji u proces dijaloga i u priliku da od Srbije dobijemo priznanje i članstvo u Ujedinjenim nacijama i na taj način dovršimo međunarodnu konsolidaciju naše države", napisao je Tači.
Uz komentar da je to dobra vest za region, Tači je zaključio – "uvek smo govorili da verujemo da imamo sreću da imamo Sjedinjene Države".
Premijer u ostavci Ramuš Haradinaj napisao je povodom imenovanja Genela da će "zajedno da rade na bezuslovnom dijalogu kako bi postigli međusobno priznavanje u postojećim granicama".

Ministar spoljnih poslova u ostavci Bedžet Pacoli rekao je da imenovanje Genela "pokazuje posvećenost Sjedinjenih Država procesu i lični interes Donalda Trampa za postizanje međusobnog priznavanja Kosova i Srbije".
"Poslednjih nedelja uvek sam ponavljao da nova vlada mora zaključiti dijalog. Naša glavna dužnost i strateški interes je povezivanje sa našim partnerima, rad sa prijateljima. Predsednik Tramp želi da Srbija konačno prizna Kosovo i mi ćemo podržati ovaj cilj, jer je to u interesu Kosova", naveo je Pacoli.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haradinaj i Tači zadovoljni imenovanjem Grenela

Izvor: B92, 04.Okt.2019

Imenovanje Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine pozdravili su Hašim Tači i Ramuš Haradinaj...Tači veruje da će Grenelovo imenovanje dovesti do mirovnog sporazuma koji bi mogao da rezultira srpskim priznanjem Kosova, prenosi "Sputnjik"...Tači...

Nastavak na B92...

Tači: Imenovanje Grenela jača poverenje u postizanje mirovnog sporazuma sa Srbijom

Izvor: Beta, 04.Okt.2019

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da je razgovarao telefonom sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom američke administracije za dijalog Srbije i Kosova Ričardom Grenelom i ocenio da njegovo imenovanje učvršćuje poverenje u postizanje mirovnog sporazuma sa Srbijom."Vaše imenovanje učvršćuje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.