Tramp pozvao ambasadora u Nemačkoj da bude specijalni izaslanik za pregovore Beograda i vlasti u Prištini

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2019, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp pozvao ambasadora u Nemačkoj da bude specijalni izaslanik za pregovore Beograda i vlasti u Prištini

Američki predsednik Donald Tramp pozvao je kasno sinoć ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela da bude specijalni izaslanik za mirovne pregovore Beograda i vlasti separatističkih vlasti u Prištini.
Kako navode američki mediji, Bela kuća je prilikom najave imenovanja Grenela za specijalno izaslanika navela njegovo "veliko iskustvo u političkoj komunikaciji i pregovaranju". Grenela za taj položaj mora da potvrdi Senat. Grenel obavlja dužnost ambasadora u Nemačkoj od maja 2018. Bio je američki portparol sa najdužim stažem u Ujedinjenim nacijama, radio je sa četvoricom ambasadora od 2001. do 2008. godine. Spoljnopolitički autor i komentator, Grenel je 2010. osnovao konsultantsku firmu „Kapitol Medija Partners“. Skoro dve decenije bio je glavni savetnik za komunikacije zvaničnicima na federalnom, državnom, lokalnom i međunarodnom nivou.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Grenell specijalni izaslanik SAD za dijalog Srbije i Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2019

Američki predsednik Donald Trump imenovao je ambasadora SAD u Nemačkoj, Ričarda Grenella za specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog između Srbije i Kosova, saopštila je Bela Kuća. Grenell će ostati da obavlja dužnost američkog ambasadora u Berlinu ali će se aktivno baviti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.