Tači: Imenovanje Grenela jača poverenje u postizanje mirovnog sporazuma sa Srbijom

Izvor: Beta, 04.Okt.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Imenovanje Grenela jača poverenje u postizanje mirovnog sporazuma sa Srbijom

Predsednik Kosova Hašim Tači saopštio je da je razgovarao telefonom sa novoimenovanim specijalnim izaslanikom američke administracije za dijalog Srbije i Kosova Ričardom Grenelom i ocenio da njegovo imenovanje učvršćuje poverenje u postizanje mirovnog sporazuma sa Srbijom."Vaše imenovanje učvršćuje našu sigurnost i poverenje procesu pregovora, kao i veru u mogućnost za postizanje mirovnog i konačnog sporazuma sa Srbijom. Ovo je potvrda i lične posvećenosti predsednika Trampa postizanju mirovnog sporazuma Kosova i Srbije", rekao je Tači u telefonskom razgovoru, a saopštio njegov kabinet.Predsednik SAD Donald Tramp je kasno sinoć imenovao ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog Srbije i Kosova.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tači sa Grenelom: Potvrda lične posvećenosti Trampa

Izvor: B92, 04.Okt.2019

Kosovski predsednik Hašim Tači razgovarao je u petak telefonom sa specijalnim izaslanikom u pregovorima između Kosova i Srbije Ričardom Grenelom...Tači je pozdravio imenovanje ambasadora Grenela i povećanu ulogu SAD u tom procesu, prenosi Kosovo onlajn..."Vaše imenovanje doprinosi našem uverenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.