Tači: Susret u Beloj kući je zlatna prilika za obe strane

Izvor: Press, 18.Jun.2020, 11:00

Tači: Susret u Beloj kući je zlatna prilika za obe strane

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je susret 27. juna u Vašingtonu značajna prilika za postizanje važnog sporazuma izmedju Beograda i Prištine.
Foto:blic
U intervjuu albanskom servisu Glasa Amerike Tači je rekao da Priština nema važnijeg saveznika od Sjedinjenih Država i istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odbacio mogućnost razgovora o promeni granica.
To je sastanak od posebnog značaja, naglasio je Tači i dodao da je taj susret istorijski, jer se prvi put obe strane sastaju ili su se saglasile da se sastanu u Beloj kući.

Zahvaljujući administraciji američkog predsednika Donalda Trampa i viziji ambasadora Ričarda Grenela posvećenost tom procesu je aktivna i veoma dinamična”, rekao je Tači i dodao da očekuje da će obe strane imati volju da ozbiljno rade na postizanju važnog sporazuma u korist obe strane.
Tači je naglasio da je to zlatna prilika za postizanje važnog sporazuma i za sigurnu budućnost Prištine i Beograda u pogledu razvoja i evroatlanskih vrednosti.

Rekao je i da ne može da govori o datumu, nedelji ili mesecu, kada će se dijalog završtiti, ali proces započinje 27. juna i kuda će se kretati zavisiće od strana u novoj realnosti koja tada počinje.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

(Ne)sporazum

Izvor: Danas, 18.Jun.2020

Susret kosovske i srpske delegacije 27. juna u Vašingtonu na poziv specijalnog izaslanika predsednika Amerike za dijalog Beograda i Prištine, Ričarda Grenela, biće događaj koji verovatno neće suštinski doprineti istinskom rešavanju kosovskog pitanja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.