Tači: Dobili smo rat sa Srbijom, sada je vreme i da dobijemo mir

Izvor: Beta, 26.Dec.2018, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Dobili smo rat sa Srbijom, sada je vreme i da dobijemo mir

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u godišnjem obraćanju poslanicima i gradjanima izjavio da je Kosovo dobilo rat sa Srbijom, ali da je sada na redu da se dobije i mir. "Sa Srbijom imamo jedan vek neprijateljstava. Dobili smo rat uz veliku cenu. Sada je vreme da dobijemo i mir sa Srbijom, za nas i buduće generacije koje dolaze. Zato pozdravljam stvaranje Pregovaračke grupe od strane Skupštine Kosova i početak rada na sporazumu sa Srbijom", rekao je Tači na sednici koju su bojkotovali poslanici Demokratskog saveza Kosova, Samoopredeljenja i Socijaldemokratske partije Kosova.Prema njemu, sporazum treba da bude konačan, sveobuhvatan i postignut u mirovnom procesu uz posredovanje EU i uz punu podršku od strane SAD. "Ovaj sporazum Kosovu treba da donese priznanje od strane Srbije i učlanjenje u Ujedinjene nacije, dok regionu treba da donese održivi mir i stabilnost", kazao je kosovski predsednik.Podvukao je da je poslednjih dana dobio dva pisma, jedno od predsednika Francuske Emanuela Makrona i jedno od predsednika SAD, Donalda Trampa."Pismo predsednika Makrona hvali naše angažovanje za mir i stabilnost. Ali je još snažnije pismo predsednika Trampa, države koja je nama najbliskija. Predsednik Tramp izdvaja Kosovo kao odlučujući partner za mir i razvoj celog evropskog kontinenta", kazao je ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tači: Dobili smo rat sa Srbijom, sada je vreme i da dobijemo mir

Izvor: Danas, 26.Dec.2018

Predsednik Kosova Hašim Tači danas je u godišnjem obraćanju poslanicima i građanima izjavio da je Kosovo dobilo rat sa Srbijom, ali da je sada na redu da se dobije i mir. Članak Tači: Dobili smo rat sa Srbijom, sada je vreme i da dobijemo mir se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Tači: Dobili smo rat sa Srbijom uz veliku cijenu

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2018

BEOGRAD - Predsjednik Kosova Hašim Tači je u obraćanju poslanicima i građanima izjavio da je Kosovo dobilo rat sa Srbijom, ali da je sada na redu da se dobije i mir.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.