TRAMPOV UDAR NA PRIŠTINU! Izgleda da Fljora nije impresionirala Donalda: Američko upozorenje Albancima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMPOV UDAR NA PRIŠTINU! Izgleda da Fljora nije impresionirala Donalda: Američko upozorenje Albancima!

Tzv. američka ambasada u Prištini upozorila je danas predstavnike prištinskih institucija i građane da osobe umešane u velike korupcijske radnje neće ubuduće moći da dobiju vizu za putovanje u SAD. 

U saopštenju dostavljenom medijima, tzv. ambasada SAD ukazuje da građani i predstavnici institucja u Prištini zaslužuju pravosudni sistem koji je sposoban da kazni pojedince koji su odgovorni za umešanost u koruptivne radnje.

- U tom smislu, američka Ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poduzima korake kako bi osigurala da pojedinci uključeni u velike slučajeve korupcije ne dobiju vize za putovanje u Sjedinjene Države zbog posla ili turizma - navodi se u saopštenju.

Navodi se takođe da su zaposleni na "konzularnim poslovima" obavezni da ispitaju činjenice o svakom zahtevu za izdavanje vize i da utvrde podobnost osobe u skladu sa zakonima SAD.

Po potrebi, dodaje se, Ambasada će stalno pratiti i odmeravati optužbe i svedočenja o korupciji i organizovanom kriminalu tokom donošenja odluke o izdavanju viza kako bi oneogućili one koji su povezani sa tim aktivnostima da dobiju vizu za putovanje.

- Nastavićemo javno da izražavamo našu zabrinutost još niko nije odgovarao, uključujući i kosovske zvaničnike, zbog korupcije i organizovanog kriminala koji su jasno prisutni u Pronto slučajevima, italijanskoj vizi, Zatvoru Dubrava, rušenju zemljišta i Apek, kao i u drugim sličnim slučajevima - poruka je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Vize

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.