Američka ambasada neće davati vize zvaničnicima koji su predmet velikih slučajeva korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Maj.2019, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ambasada neće davati vize zvaničnicima koji su predmet velikih slučajeva korupcije

Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu saopštila je danas da neće izdavati vize za zvaničnike koji su uključeni u velike slučajeve korupcije na Kosovu, jer građani Kosova zaslužuju bolji sistem pravde koji će se primenjivati za one koji su odgovorni za korupcionaška dela.

U izjavi Ambasade se ističe da je praksa konzularnih zvaničnika da razmotre činjenice za svaki zahtev za izdavanje vize, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uključujući i negativne informacije u vezi sa podnosiocem zahteva.

"Njihova je obaveza i da utvrde pogodnost za dobijanje viza na osnovu zakona SAD. Prema potrebi mi stalno procenjujemo optužnice i dokaze za korupciju i organizovani kriminal tokom odlučivanja o vizama, kako bismo ograničili one koji će doprineti korupciji dobijanjem viza za putovanje u SAD", kaže se u izjavi.

Takođe se ističe da će ambasada nastaviti da javno izražava negodovanje prema svim odgovornim, uključujući i zvaničnike Kosova, koji su uključeni u slučajeve "Pronto", italijanske vize, bekstvo iz zatvora u Dubravi, u predmet "zemlja" i Apex, kao i u druge slične slučajeve.

U predmete koji se spominju uključeni su visoki zvaničnici, ili bivši zvaničnici Demokratske partije Kosova i ovo je prvi put da su oni došli pod udar mera Ambasade SAD.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Američka ambasada neće davati vize zvaničnicima koji su predmet velikih slučajeva korupcije

Izvor: Danas, 16.Maj.2019

Ambasada Sjedinjenih američkih država na Kosovu saopštila je danas da neće izdavati vize za zvaničnike koji su uključeni u velike slučajeve korupcije na Kosovu, jer građani Kosova zaslužuju bolji sistem pravde koji će se primenjivati za one koji su odgovorni za korupcionaška dela. Članak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.