TRAMP SE PRAVDA: Sulejmani hteo da digne u vazduh Ambasadu SAD u Bagdadu

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jan.2020, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP SE PRAVDA: ''Sulejmani hteo da digne u vazduh Ambasadu SAD u Bagdadu''

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je iranski general Kasem Sulejemani ubijen jer je planirao da digne u vazduh američku ambasadu u Bagdadu.

- Uhvatili smo totalno čudovište, to je trebalo da se desi odavno. Učinili smo to, jer su želeli da raznesu našu ambasadu - rekao je Tramp.

Govoreći dalje, američki predsednik najavio je da su SAD uvele novu rundu sankcija Iranu.

- To je već učinjeno. Povećali smo sankcije. Bili su veoma ozbiljne, ali sada su znatno porasle - rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Tramp: Sulejmani planirao napad na ambasadu u Bagdadu

Izvor: VOA, 10.Jan.2020, 06:23

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je Kasem Sulejmani, iranski general ubijen u američkom napadu dronom, planirao da digne u vazduh američku ambasadu u Bagdadu. Opozicione demokrate i pojedini republikanski članovi Kongresa oštro su kritikovali Trampa i njegove saradnike zato što...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.