Izvor: Blic, 05.Jan.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMP PRETI AUTORU KNJIGE KOJA OTKIVA NJEGOVE PRLJAVŠTINE "Pogledajte njegovu prošlost i gledajte šta će se dogoditi njemu i aljkavom Stivu Benonu"

Predsednik SAD Donald Tramp tvrdi na Tviteru, uoči objavljivanja knjige "Vatra i bes: U Trampovoj Beloj kući", da nikada nije pričao sa autorom Majkom Volfom, niti da mu je ikad dozvolio pristup Beloj kući.

Agencija AP tumači da je Tramp, uprkos tome što direktno nije imenovao autora, mislio na njega. Pored toga, ponovo je osuo paljbu po svom bivšem glavnom strategu predsedničke kampanje, Stivu Benonu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nazvavši ga na Tviteru "aljkavi Stiv".

- Pogledajte njegovu prošlost i gledajte šta će se dogoditi njemu i aljkavom Stivu - napisao je Tramp na Tviteru, misleći na autora Volfa i Benona.

Benon je u knjizi izneo razne činjenice, u kojima je doveo u pitanje Trampovu kompetentnost. Sastanak Trampovog sina i zeta, Donalda mladjeg i Džareda Kušnera, sa Rusima za vreme predsedničke kampanje u SAD 2016. godine, Benon je u knjizi Majka Vulfa opisao kao "veleizdajnički". Tramp i dalje tvrdi da je knjiga prepuna "laži, pogrešno protumačenih dogadjaja i izvora koji ne postoje". On je sve to izneo na Tviteru dan uoči objavljivanja kontroverzne knjige.

U medjuvremenu, i Trampovi advokati pokušavaju iz petnih žila da spreče objavljivanje knjige, koja je izazvala političku buru i u kojoj se navodi da Tramp nije očekivao izbornu pobedu, da nije bio pripremljen za tu funkciju, kao i da "predsednik SAD ništa ne čita".

Volf je autor ove knjige zasnovane na više od 200 intervjua sa predsednikom SAD, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj se opisuju unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od najbližih Trampovih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Volf (64) je bivši kolumnista Njujork magazina i Veniti fera.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.