TADIĆ UVEREN DA ĆE HOLANDIJA UBRZO RATIFIKOVATI SSP

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ UVEREN DA ĆE HOLANDIJA UBRZO RATIFIKOVATI SSP

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izrazio je uverenje da će holandski parlament, kao i ostale zemlje koje to još nisu uradile, ubrzo ratifikovati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Srbijom.

"Ne treba dramatizovati, holandski parlament je rekao da čeka zvaničan stav svoje vlade", rekao je Tadić, povodom odbijanja holandskog parlamenta da otpočne proces ratifikacije SSP.

Smatrajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da ne treba na svaku iole nepovoljnu informaciju reagovati obeshrabrenjem, Tadić je, nakon svečanosti povodom otvaranja obnovljenog Tašmajdanskog parka, podsetio da je naš viši cilj da dobijemo status kandidata, a još viši - početak pregovora, nakon čega, kako je istakao, nema povratka.

Holandski parlament nije danas prihvatio predlog predsednika Komiteta za spoljne poslove Henka Jana Ormela da otpočne proces ratifikacije Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i Evropske unije.

"Nažalost, parlamentarna većina nije prihvatila ovaj predlog", rekao je Ormel posle  sednice parlamentarnog Komiteta za evropske poslove na kojem je ovaj predlog iznet.

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju do sada je ratifikovalo 18 od 27 parlamenata država članica EU.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.