TADIĆ: NAPAD U MITROVICI JE PROVOKACIJA MIRA

Izvor: Kurir, 02.Jul.2010, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TADIĆ: NAPAD U MITROVICI JE PROVOKACIJA MIRA

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da današnji napad na Kosovu, u kojem su povređeni Srbi, predstavlja "provokaciju miru i provokaciju" Srbije, koja na to ipak neće reagovati.

Tadić je poručio da će, kao predsednik Srbije, zahtevati od međunarodnih institucija da reaguju kako bi se obezbedila sigurnost za sve ljude koji žive na Kosovu.

"Zahtevaćemo najoštrije od svih međunarodnih institucija i organa uspostavljanje reda i zakonitosti na prostoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Kosova, gde UN, Euleks i Kfor imaju svoje nadležnost u skladu sa međunarodnim pravom i Rezolucijom 1244. Ta rezolucija svakako poštuje teritorijalni integritet Srbije i na prostoru Kosova", istakao je predsednik Republike.

Tadić je dodao da će od međunarodnih institucija tražiti sprečavanje bilo kakvih incidenata koji predstavljaju suštinsku provokaciju Srbije i pretnju miru i bezbednosti čitavog regiona.

"Nakon ratnih zbivanja na Kosovu Srbija nikada nije doprinela destabilizaciji regiona, nijednim svojim činom nikada nije doprinela ugrožavanju bezbednosti ljudi koji žive na prostoru jugoistočne Evrope i bivše Jugoslavije", ukazao je on. Srbija, naglasio je Tadić, ima puni moralni osnov i međunarodni kredibilitet da zahteva od svih međunarodnih institucija ponašanje i reagovanje koje obezbeđuje stabilnost, prosperitet i razvoj čitavog regiona.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.