Sunčano, ujutru umeren i jak mraz, tokom dana do 5 stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 01:26

Sunčano, ujutru umeren i jak mraz, tokom dana do 5 stepeni

U Srbiji će danas jutro biti uz umeren i jak mraz, s najnižom temperaturom od -14 do -6 stepeni, na Pešteru i do -23 stepena, dok će najviša dnevna temperatura biti od 2 do 5 stepeni.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u toku dana biće sunčano vreme, a vetar slab, promenljiv.

I u Novom Sadu sunčano i hladno. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od -9 do -6, a najviša oko 4 stepena.

HMZ upozorava da će se jak jutarnji mraz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zadržati u Srbiji do subote, 11. februara, uz minimalnu temperaturu od -14 do - 5, na planinama i nižu, a na Pešteru do -23 stepena. Od nedelje slabljenje jutarnjeg mraza.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana (do petka, 17. februara), u subotu ujutro umeren i jak mraz, a u toku dana malo do umereno oblačno i suvo.

U toku noći jače naoblačenje, koje će u Vojvodini usloviti mešovite padavine (kišu i sneg) uz poledicu, a u krajevima južno od Save i Dunava sneg uz kratkotrajno stvaranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima.

Na planinama manje povećanje visine snega.

Tokom dana u nedelju (12.02.) sneg će padati na jugu i zapadu Srbije, dok će u ostalim delovima biti suvo.

Naredne sedmice (13 - 17.02.) stabilno i uglavnom suvo vreme sa sunčanim intervalima uz slabljenje jutarnjeg mraza i porast dnevnih temperatura.

Uslova za slabe padavine biće samo u utorak (14.02.) na istoku Srbije i u planinskim predelima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.