Izvor: Southeast European Times, 12.Jan.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob policije i kurdskih protestanata u jugoistočnoj Turskoj

12/01/2011

ANKARA, Turska -- Više stotina Kurda sukobilo se u utorak (11. januara) sa policijom u jugoistočnoj Turskoj, tokom protesta zbog sudskog procesa protiv više od 150 Kurda optuženih za povezanost sa kurdskim pobunjenicima. Policija je koristila dimne bombe da rastera demonstrante u gradu Cizre, u blizini granice sa Irakom. Izveštaja o povređenima nema.

U međuvremenu, pet turskih oficira poginulo je u ponedeljak uveče kada se vojni helikopter na trenažnom letu srušio u okolini jednog sela u blizini Ankare. Generalštab je saopštio u utorak da je u toku istraga radi utvrđivanja uzroka pada. (Hurijet, AP, Dogan – 11.1.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.