Sud razmatra tužbu za očinstvo protiv bivšeg španskog kralja Huana Karlosa

Izvor: Blic, 14.Jan.2015, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud razmatra tužbu za očinstvo protiv bivšeg španskog kralja Huana Karlosa

Vrhovni sud Španije pristao je da razmotri tužbu za očinstvo protiv bivšeg kralja Huana Karlosa (77), čiji je podnosilac žena koja tvrdi da je njegova ćerka, izjavio je danas jedan sudski zvaničnik.

Ovo je prva tužba koja će biti razmatrana protiv bivšeg španskog kralja pošto je izgubio imunitet kada je abdicirao prošle godine, i najnoviji u nizu skandala u koje je umešana španska monarhija.

"Sud je pristao da ispita jednu od tužbi za očinstvo podnetih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv Huana Karlosa od Burbona", rekao je zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan.

Tužbu je podnela belgijska domaćica Ingrid Žan Sartio.

Huan Karlos je lišen imuniteta od krivičnog gonjenja nakon što je napustio tron u junu, oslabljen skandalima i zdravstvenim problemima, i prepustio krunu svom sinu Felipeu VI.

Portparol kraljevske palate je rekao da nema komentar na odluku suda.

Sud je odbacio drugu tužbu koji je podneo Alberto Sola Himenes, španski kelner u kasnim pedesetim godinama, koji tvrdi da je sin Huana Karlosa.

Poslednje godine vladavine Huana Karlosa bile su obeležene skandalima, uključujući istragu za prevaru zbog koje je njegovoj najmlađoj ćerci Kristini bilo naloženo da se pojavi pred sudom zbog mahinacija svog muža.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.