Apelacioni sud odbio žalbu: Montenegro erlajns da plati Aerodromima 6,4 miliona evra

Izvor: B92, 28.Maj.2020, 18:40

Apelacioni sud odbio žalbu: Montenegro erlajns da plati Aerodromima 6,4 miliona evra

Podgorica -- Apelacioni sud Crne Gore je odbio žalbu "Montenegro erlajnsa" (MA).

Time je potvrdio prvostepenu presudu Privrednog suda da državna avio-kompanija isplati Aerodromima Crne Gore (ACG) 6,36 miliona evra sa kamatom.

Pravosnažnu presudu donelo je sredinom aprila Veće Apelacionog suda u kom su bili Lidija Ivanović, Milić Međedović i Nevenka Popović.

U paketu državne pomoći MA, za koju se tek detaljnije ispituje da li je opravdana i legalna, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predviđeno je i oko 32 miliona evra plaćanja naknada Aerodromima, a to uključuje i ovaj iznos koji je sud potvrdio.

Predmet spora je zahtev ACG da se MA obaveže da po ispostavljenim fakturama tokom većeg dela 2017. godine plati fakturisane usluge putničkog servisa i druge usluge, sa zakonskom zateznom kamatom.

Predstavnici MA su, tokom prvostepenog postupka, osporavali tužbeni zahtev, odnosno deo obračuna usluga za određene račune i tvrdili da im računi "nisu dostavljeni".

Apelacioni sud je, prema presudi u koju su podgoričke "Vijesti" imale uvid, utvrdio da MA nije pružio dokaz da je platio dug ACG, te da je u obavezi da plati iznos od 6.366.371 evra, sa zakonskom zateznom kamatom (počev od 13. aprila 2018. godine do isplate).

Nacionalni avio-prevoznik je dužan i da nadoknadi tužiocu troškove postupka u iznosu od 23.549 evra, osam dana po pravosnažnosti presude.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SUD ODBACIO ŽALBU Montenegro erlajnsa dužan da isplati 6,36 miliona evra

Izvor: Blic, 28.Maj.2020

Apelacioni sud Crne Gore odbacio je žalbu Montenegro erlajnsa (MA) i potvrdio prvostepenu presudu Privrednog suda da državna avio kompanija isplati Aerodromima Crne Gore (ACG) 6,36 miliona evra sa kamatom, izvestile su podgoričke Vjesti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.