Stranih turista SVE VIŠE, Srbiju obožavaju najviše zbog KULTURE, a nećete verovati kako su ČULI ZA NAS

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2018, 08:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranih turista SVE VIŠE, Srbiju obožavaju najviše zbog KULTURE, a nećete verovati kako su ČULI ZA NAS

1,15 miliona turista više nego prethodne godine u istom periodu

Srbiju je u prvih 8 meseci ove godine posetilo 1,15 miliona turista što je skoro 15 odsto više nego u istom periodu prošle godine, a najviše njih došlo je iz Turske, BiH, Kine, Nemačke, Bugarske i Rumunije.

Iz Turističke organizacije Srbije navode da najviše stranaca dolazi zbog naše kulture, cene i gostoprimstva.

- Inostrani gosti kao razlog za posetu Srbiji u 62,4 odsto navode >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kulturno-istorijsko nasleđe, u 46 odsto kao razlog za posetu navode dobar odnos cene i kvaliteta, gostoprimstvo 44,8 odsto, prirodne atrakcije 42,8 odsto i gastronomsku ponudu 40,7 odsto ističe dirketorka TOS Marija Labović.

Ona dodaje da bogatu turističku ponudu imaju takozvane siti brejk destinacije, kao što su Beograd, Novi Sad, Niš, kao i banjski, planinski turizam i poslovni turizam.

Izguglali pa došlo

Ankete turistilkih radnika pokazuju da je 53 odsto stranih turista saznalo o Srbiji preko interneta i tako odlučilo da dođe, a 30 odsto je ovde došlo po preporuci prijatelja i rođaka. Svega sedam odsto turista je došlo preko agnecija.

- Ne treba zaboraviti ni značaj manifestacionog turizma velikog broja kulturnih, zabavnih, tradicionalnih i sportskih događaja, od kojih mnogi privlače stotine hiljada stranih turista.

Takođe, za razvoj i rast u turizmu, kako dodaje, važne su i promene koje su se desile u saobraćajnoj infrastrukturi, drumskim i železničkim koridorima, unapoređenju aviotransporta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.