Strani lekari pregledaće u Srbiji sedmoro dece koja čekaju transplantaciju

Izvor: Blic, 30.Jul.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strani lekari pregledaće u Srbiji sedmoro dece koja čekaju transplantaciju

Ministarstvo zdravlja pozvaće strane stručnjake da obave pregled sedmoro dece koja u Srbiji čekaju transplantaciju srca, nakon čega bi se za njih našla adekvatna bolnica koja bi i obavila operaciju, dogovoreno je današnjem sastanku u Ministarstvu zdravlja. Sastanku su prisustvovali ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović, državni sekretar Vladan Đukić kao i eminentni lekari dečije bolnice u Tiršovoj i Instituta za majku i dete.

- Odluka je da se u naredne dve nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pozovu strani doktori i da se uradi skrining za svu decu koja čekaju transplataciju, pa da se onda reši šta dalje - kaže Ksenija Balaž, majka male Anite (11) iz Erdevika kod Šida koja boluje od teškog oblika restriktivne kardiomiopatije i jedini lek za nju je transplantacija srca i pluća.

Prema najavama, 6. avgusta bi trebalo da bude usvojen novi Pravilnik prema kome bi ove operacije trebalo da budu obavljene o trošku države.

- Tim pravilnikom će biti obuhvaćena transplatacija srca, ali ne i pluća, a Anitu čekaju obe transplatacije, tako da nastavljamo akciju prikupljanja novca. U slučaju da država odluči da snosi troškove obe transplatacije, sakupljeni novac ćemo proslediti nekom drugom detetu kome bude potreban - kaže Anitina majka Ksenija.

Kako da pomognete maloj Aniti:

Humanitarni sms za malu Anitu možete poslati na broj 4818, važi za sve mreže, a cena poruke od 1. avgusta biće 100 dinara.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Inostrani stručnjaci pregledaju decu koja čekaju transplantaciju

Izvor: Kurir, 30.Jul.2013

Nakon pregleda za sedmoro mališana koji čekaju operaciju našla bi se adekvatna bolnica koja bi obavila transplantaciju, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu zdravlja..BEOGRAD - Ministarstvo zdravlja pozvaće strane stručnjake da obave pregled sedmoro dece koja u Srbiji čekaju transplantaciju...

Nastavak na Kurir...

Mala Anita čeka pomoć države

Izvor: B92, 30.Jul.2013

Beograd -- Ministarstvo zdravlja pozvaće strane stručnjake da obave pregled sedmoro dece koja u Srbiji čekaju transplantaciju srca. Među njima je i Anita Balaž...Posle skriniga naći će se i bolnica koja će, ukoliko je moguće, obaviti operaciju, dogovoreno je na sastanku u Ministarstvu zdravlja....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.