Stefanović i Bocan-Harčenko: Saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti veoma dobra

Izvor: B92, 31.Jul.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović i Bocan-Harčenko: Saradnja Srbije i Rusije u oblasti bezbednosti "veoma dobra"

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Stefanović i Bocan-Harčenko ocenili su da dve zemlje imaju veoma dobru saradnju u oblasti bezbednosti, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Stefanović je rekao da MUP Srbije ostvaruje "vrlo dobru saradnju" s nadležnim službama Rusije u oblasti bezbednosti, posebno s Federalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službom obezbeđenja, Nacionalnom gardom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

On je dodao da se ta saradnja pre svega ogleda u velikom broju obuka koje ruska strana organizuje za pripadnike MUP-a i razmeni iskustva, i izrazio uverenje da će ona biti nastavljena nesmanjenim intenzitetom.

Bocan-Harčenko je rekao da je Rusija "veoma zadovoljna" dosadašnjom saradnjom sa Srbijom u svim oblastima, posebno unutrašnjih poslova, i izrazio spremnost Moskve za nastavak podrške daljem jačanju kapaciteta MUP-a Srbije kroz organizovanje novih obuka i seminara, navodi se u saopštenju.

Stefanović je, kako se navodi, još jednom zahvalio Rusiji "na principijelnom poštovanju" teritorijalnog integriteta Srbije i "dragocenoj podršci" u sprečavanju prijema Kosova u Interpol.

Bocan-Harčenko je naveo da je Kosovo za Rusiju sastavni deo Srbije i da će Moskva nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprečavanju ulaska Kosova ne samo u Interpol, već u sve međunarodne institucije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.