Izvor: Southeast European Times, 03.Nov.2010, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski predsednik Tadić boraviće u značajnoj poseti Vukovaru

03/11/2010

BEOGRAD, Srbija -- Predsednik Boris Tadić posetiće u četvrtak (4. novembra) Vukovar, grad u istočnoj Hrvatskoj, i postati prvi srpski šef države koji je to učinio. Tadić i njegov hrvatski kolega Ivo Josipović odaće poštu žrtvama rata u Hrvatskoj 1991-1995. Oni će prvo položiti vence na Ovčari, gde su u novembru 1991. pripadnici jugoslovenske vojske ubili preko 200 hrvatskih ratnih zarobljenika. Tadić i Josipović takođe će posetiti Paulin Dvor, u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Osijeka, gde su 19 srpskih civila ubili Hrvati narednog meseca. Josipovićev cabinet saopštio je u utorak da je poseta simboličan čin, koji bi mogao da olakša bilateralne odnose. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo opisao je posetu kao istorijsku. On počekuje da predsednici prenesu jasnu poruku da je sukob završen i da su dve zemlje spremne da budu dobri susedi. (RTS, Tanjug, Hina, AP - 2.11.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Povezane vesti

Tadić u četvrtak u Vukovaru

Izvor: Mondo, 04.Nov.2010, 01:13

Predsednik Srbije Boris Tadić posetiće u četvrtak Vukovar i Paulin Dvor, gde će zajedno sa hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem, obići mesta stradanja Srba i Hrvata tokom rata 1991. godine.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.