Srbija da povuče zastarelu optužnicu protiv Haradinaja

Izvor: Vesti-online.com, 10.Mar.2017, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija da povuče zastarelu optužnicu protiv Haradinaja

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd da povuče, kako tvrdi, zastarelu optužnicu protiv bivšeg lidera OVK Ramuša Haradinaja.

Njega Srbija tereti za ratni zločin nad srpskim civilima. I Beograd i Prištinu Lunačekova je pozvala da nastave proces dijaloga.

Ona je, reagujući na rezoluciju kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja na slobodu i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni, na svom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nalogu na Tviteru napisala:

"Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga", napisala je ona na svom nalogu na Tviteru povodom rezolucije kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Ramuša Haradinaja i prekid dijaloga sa Beogradom dok se taj zahtev ne ispuni.

Lunačekova, koja je i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo, smatra da Srbija treba da povuče svoju, kako kaže, zastarelu međunarodnu poternicu protiv Ramuša Haradinaja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.