Srbija treba da povuče zastarelu poternicu protiv Haradinaja

Izvor: RTS, 10.Mar.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija treba da povuče zastarelu poternicu protiv Haradinaja"

Potpredsednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček pozvala je Beograd i Prištinu da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga.
Ulrike Lunaček je, reagujući na jučerašnju rezoluciju kosovskog parlamenta kojom se traži bezuslovno puštanje Haradinaja naslobodu i prekid dijaloga sa Beograd dok se taj zahtev ne isuni, na svom Tviter nalogu napisala:

"Beograd i Priština treba >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se vrate za pregovarački sto i nastave proces dijaloga", napisala je Lunaček, koja je i Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo.
Lunaček, takođe, smatra da Srbija treba da povuče svoju, kako kaže, zastarelu međunarodnu poternicu protiv Ramuša Haradinaja.
Haradinaj je uhapšen 4. januara na aerodromu u Bazelu po Interpolovoj poternici Srbije zbog ratnih zločina.
Francuski sud ga je 12. januara uslovno pustio da konačnu odluku o izručenju čeka na slobodi u Francuskoj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.