Srbi hoće bolje odnose sa SAD, ali Bošnjaci ne daju: Kesić o izmeštanju ambasade u Jerusalim

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2020, 16:07

Srbi hoće bolje odnose sa SAD, ali Bošnjaci ne daju: Kesić o izmeštanju ambasade u Jerusalim

Izmeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u američkoj administraciji bilo bi prihvaćeno kao značajan pomak u zvaničnim odnosima

Šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu Obrad Kesić izjavio je danas da bi izmeštanje Ambasade BiH iz Tel Aviva u Jerusalim u američkoj administraciji bilo prihvaćeno kao značajan pomak u zvaničnim odnosima sa BiH.

- Poznato je da je ovo pitanje prioritet za američku administraciju i mnogo bi značilo u unapređenju odnosa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sarajeva i Vašingtona - rekao je Kesić, a prenosi Srpskainfo.

Međutim, kako je on rekao za Srnu, vidljiva je licemernost članova Predsedništva BiH Šefika Džeferovića i Željka Komšića kada se govori o izmeštanju Ambasade BiH.

- Kada se Džaferović i Komšić zalažu za neke stvari za koje smatraju da su prioritet, a bez konsultacija sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, onda nije problem. Sada ne žele da razgovaraju o ovom pitanju i samim tim jasno je koliko su nedosledni i licemerni - dodao je Kesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.