Izvor: Kurir, 15.Avg.2015, 14:01 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Snižava nivo alkohola u krvi: Kruška je borac protiv mamurluka
Konzumiranje soka od kruške pre uzimanja alkohola moglo bi da smanji šansu za mamurluk i snizi nivo alkohola u krvi.
Prema rezultatima studije, najbolja prevencija bilo bi ispijanje 200 ml soka od korejske kruške, mada i domaća kruška ima isti efekat.
Pretpostavlja se da su za tu pojavu zaslužni ključni enzimi koji imaju ulogu u metabolisanju alkohola, a kojih u velikoj meri ima u kruškama. Istraživači su napomenuli da se pokazalo da sok nema nikakvo dejstvo kad se konzumira nakon alkohola.
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.