Sledi pet prazničnih dana - potrebni davaoci krvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 10:59

Sledi pet prazničnih dana - potrebni davaoci krvi

Iz Instituta za transfuziju krvi Srbije pozivaju sve zdrave i punoletne građane da daju krv narednih dana, kako bi se obezbedila neophodna rezerva za zbrinjavanje pacijenata tokom predstojećih praznika.

Zbog pet neradnih dana, neophodno je da se pozivu odazove što više davalaca krvi, posebno zbog trombocita, najlabilnije komponente krvi čiji je vek trajanja svega pet dana, a koji su svakodnevno neophodni u terapiji najtežih onkoloških i hematoloških pacijenata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Institut za transfuziju krvi Srbije radiće i tokom praznika i to u petak, subotu, ponedeljak i utorak, od 8 do 15 sati, navodi se u saopštenju.

U nedelju, 2. maja, na Vaskrs, Institut neće raditi, a punkt u Urgentnom centru neće raditi do 10. maja.

Detaljni raspored ekipa za naredni period građani mogu pronaći na sajtu Instituta, www.nbti.org.rs.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.