Sindikati: U štrajku više od 200 škola;
Ministarstvo prosvete:U štrajku 100 škola

Izvor: Blic, 04.Jun.2013, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati: U štrajku više od 200 škola; Ministarstvo prosvete:U štrajku 100 škola

Prema podacima Unije sindikata prosvetnih radnika 236 škola je danas u celodnevnom štrajku upozorenja zbog najave tehnoloških viškova, dok je prema podacima Ministarstva prosvete broj škola u kojima je potpuna obustava rada - 100.

Prema podacima Ministarstva u još 35 škola su skraćeni časovi. U štrajku upozorenja učestvovalo je 135 škola što je 7,7 odsto ukupnog broja škola.

Dva jednočasovna štrajka upozorenja i današnji celodnevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajk obustavom rada organizovala je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije kojoj se pridružio Sindikat obrazovanja Srbije. Članovi sindikata u štrajku okupili su se jutros oko 10 sati ispred sedišta školskih uprava, a odluka o daljim koracima očekuje se sutra na Predsedništvu Unije.

Ukoliko pregovori sa Ministarstvom prosvete ne budu urodili plodom moguć je i štrajk na ulicama, saznaje se u sindikatu. Sindikati traže ograničenje broja učenika na najviše 25 u odeljenju i traže odlaganje primene sistema finansiranja po učeniku do 2020. godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Štrajk prosvetnih radnika,   Skraćeni časovi

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk upozorenja Unije sindikata prosvetnih radnika

Izvor: RTS, 04.Jun.2013

Ministarstvo prosvete saopštilo je da je danas, prema podacima školskih uprava, u štrajku upozorenja učestvovalo 135 škola. Unija sindikata prosvetnih radnika saopštila je da nastava nije održana u 239 škola...Unija sindikata prosvetnih randika Srbije (USPRS) orgnizovala je danas jednodnevni...

Nastavak na RTS...

Prosvetari najavljuju protest 12. juna ispred Vlade

Izvor: Blic, 04.Jun.2013

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije organizovaće 12. juna ispred zgrade Vlade protest jer Ministarstvo prosvete nije usvojilo ni jedan njihov predlog da se spreče tehnološki viškovi uvođenjem novih mera u oblasti obrazovanja. ..U današnjem štrajku, prema podacima Unije, 236 škola je obustavilo...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.