Sindikat Sloga: Očekivali smo više od ove Vlade

Izvor: Press, 02.Avg.2014, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat "Sloga": Očekivali smo više od ove Vlade

 
U saopštenju sindikata naglašava se da su od Vlade očekivali mnogo više, pre svega otvaranje novih radnih mesta, pronalazak strateških partnera preduzeća u restruktuiranju i oživljavanje proizvodnje.
Zakoni koji su usvajani po hitnoj proceduri, bez saglasnosti socijalnih partnera i bez javne rasprave, bacili su veliku mrlju na pitanje sindikalne ocene rada Vlade, jer je ona oktroisanim načinom njihovog usvajanja pokazala da ne poštuje demokratiju, sopstvene zakone i principe >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji se poštuju u EU.

Sindikati ocenjuju dqa je takav pristup usvajanju proizilazi iz posledice stagniranja vladajuće koalicije, koja je i proteklih dve godine bila na vlasti u manje više sličnom sastavu, a kojoj se sada žurilo da nadoknadi izgubljeno vreme i da ih donese na način kojim je ozbiljno osporena zakonitost i pravilnost u donošenju i usvajanju zakona.
"Sloga" ukazuje na porast antisindikalne kampanje koja se vodi protiv sindikata kao nezaobilaznih faktora u trpartitnom odlučivanju Vlada mora da zna da ona nije država, već samo predstavnik države, od koje se očekuje da bude garant poštovanja zakona i vladavine prava, prema Ustavu, kao temeljnom dokumentu na kome je zasnovana Republika Srbija - naglašava se u saopštenju Udruženih sindikata.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.