Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sigurna većina ili "šepava" Vlada - odgovor leži u broju 128

Za deset dana ističe rok do kada Srbija ili mora da dobiije novog premijera ili da ide na nove izbore. Predsednik, koji je Anu Brnabić predložio za mandatarku, kaže da će sutra biti siguran da li će 128 poslanika sa njegove liste glasati za Brnabićevu. To je broj koji su naprednjaci postavili kao minimum, u suprotnom građani će ponovo na birališta.

Izvor: N1

128 nije samo broj. To je magična cifra od koje zavisi da li će Ana Brnabić biti premijerka, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ili će predsednik ponovo građane pozvati na birališta. Iako je 126 glasova dovoljno za izbor Vlade, naprednjaci su odlučili da najmanje 128 od 129 poslanika sa njihove liste mora da glasa za Anu Brnabić. Ili opet na izbore.

"To da Vlada šepa i od sednice do sednice to da se Vladi događa da jedan dan ima podršku za zakon, a da drugi dan nema, a da treći dan zavisi da li će neka treća politička stranka da kaže nama je potrebno to i to da se ispuni, a da u skupštini kažu danas nemamo većinu, ta vlada bolje da ne postoji bolje da idemo na izbore", kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ako slušate javne izjave Vučićevih naprednjaka i koalicionih partnera, i ako znate da sabirate - deluje da razloga za izbore nema i većina nije šepava. Za Vladu Ane Brnabić glasalo bi više od 150 poslanika, među kojima je i 129 izabranih na Vučićevoj listi. Međutim..

N1: Jel za Vas danas izvesno da imate tih 128 glasova?

Vučić: To ću moći tek sutra da Vam kažem kada budem završio sve razgovore.

N1: U čiju podršku sa Vaše liste vi u ovom trenutku sumnjate, šta je neizvesno?

Vučić: Nije pitanje sumnje, ja sam i danas razgovarao sa Milanom Krkobabićem, nastavljam razgovore sa ljudima zato što treba to da vidimo. Dakle pitanje je da li imamo 128, 129. Najneizvesnije mi je bilo u SNS-u.

A SNS je već obećao da će jednoglasno glasati za Anu Brnabić. Neki njeni članovi teška srca.

"Javio se čovek koji je rekao za mene je ovo teško da prihvatim, moj otac je sveštenik, ali prihvatiću zbog tebe", kaže Vučić.

"Ja verujem da ima takvih koji gunđaju danas u četiri zida i nisu zadovoljni izborom Ane Brnabić, ali ne verujem da bi se bilo ko osmelio u Skupštini da bi glasao protiv njenog izbora ili ne bi glasao za njen izbor iz SNS-a konkretno", smatra novinar Nedeljnika Nenad Čaluković.

U SPS-u atmosfera potpuno drugačija, tvrdi njihova potpredsednica.

"Bez razmišljanja da ima bilo kakvu negativnu konotaciju predlog našeg predsednika Aleksandra Vučića i odlučili smo da participiramo dalje u vlasti", kaže Slavica Đukić Dejanović iz SPS.

Sa koliko će ministara SPS participirati u vlasti, i da li će ta vlast za Dragana Markovića Palmu biti prošlost, još je neizvesno. Predsednik Srbije najavljuje da će lidera jedinstvene srbije zvati, ako treba i nekoliko puta, da mu objasni zašto je glas za Anu Brnabić državni interes.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Naprednjaci postavili lestvicu za podršku na 128

Izvor: N1 televizija, 20.Jun.2017

Za deset dana ističe rok do kada Srbija ili mora da dobiije novog premijera ili da ide na nove izbore. Predsednik, koji je Anu Brnabić predložio za mandatarku, kaže da će sutra biti siguran da li će 128 poslanika sa njegove liste glasati za Brnabićevu. To je broj koji su naprednjaci postavili...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.