Sidiki: Britanija primer koji treba da sledi i Srbija

Izvor: Beta Video, 05.Maj.2017, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidiki: Britanija primer koji treba da sledi i Srbija

BEOGRAD - Sociolog i istraživač na Vulf institutu Univerziteta Kembridž Naved Sidiki istakao da je Velika Britanija “društvo koje svima pruža podjednake mogućnosti, omogućava im puno učešće u demokratskim procesima i dijalozima”, što bi trebalo i ostale zemlje sveta, pa i Srbija, da slede. Na Balkanu su muslimani dugo prisutni, ali sam prilikom boravka u Srbiji primetio da se vide podele izmedju hrišćana i muslimana, kao i razlike u razvoju regiona sa većinskim hrišćanskim i muslimanskim stanovništvom. Pružanjem ljudima podjednakih mogućnosti, možemo se koncentrisati na ono što nam je zajedničko, kazao je Sidiki. (CH3)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

Sidiki: Osetio sam očaj među Novopazarcima

Izvor: SandzakPress.net, 05.Maj.2017

Sociolog i istraživač na Vulf institutu Univerziteta Kembridž Naved Sidiki (Naved Siddiqi) izjavio je danas da je prilikom posjete Novom Pazaru osjetio očaj među žiteljima ovog grada što, kako je rekao, nije dobro za Srbiju. On je u intervjuu radiju Sto plus izjavio da su muslimani dugo prisutni...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.