Sarajevski taksisti uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 13:15

Sarajevski taksisti uhapšeni zbog krijumčarenja migranata

Sarajevo -- Četvorica taksista iz Sarajeva su uhapšena kod Srpca nakon što je policija u njihovim vozilima pronašla 16 migranata.

Policijski službenici Policijske stanice Srbac, 30.11.2020. godine, oko 19.00 sati, u mjestu Brusnik, općina Srbac, zaustavili su i kontrolisali četiri taksi vozila, kojima su upravljale osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F. svi iz Sarajeva.

Prilikom kontrole, u automobilima je pronađeno šesnaest migranta, državljana Afganistana, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koje se sumnja da su ilegalno ušli na teritoriju Bosne i Hercegovine, te da su imali namjeru ilegalnog prelaska granice sa susednom državom.

Na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres osoba i vozila koje koriste gore navedena osobe, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

O svemu je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se osobe inicijala D.S., H.H., N.J. i A.F liše slobode, te da se nakon dokumentovanja predmeta protiv njih dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom delu "Krijumčarenje ljudi", prenosi Klix.

Pronađeni migranti predati su Terenskom centru Banja Luka na dalje postupanje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kod Srpca uhapšena četvorica taksista, pronađeno 16 migranata

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2020

Četvorica taksista iz sarajeva uhapšena su kod Srpca zbog sumnje da su krijumčarili migrante, saopšteno je iz Policijske uprave Gradiška.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.