Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 17:10

Šapčanka Gordana Pešić, od teške povrede do višestruke šampionke u streljaštvu

Posle povrede četiri vratna pršljena i kičme, Gordana Pešić iz Šapca nije mogla da pokreće ruke i noge, ali optimizam i nada je nisu napuštali. Danas je višestruki šampion Srbije u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, a po oceni novinarskog žirija, i najbolja sportistkinja Podrinja.
Mali koraci i dva prsta na desnoj ruci koja je uspela da pokrene posle dugogodišnje rehabilitacije, Gordani Pešić su bili dovoljni za povratak streljaštvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ljubavi iz đačkih dana.
"Streljaštvo mi dosta pomaže da izađem iz bilo kakve psihičke krize jer kada dođem ovde, ovde se misli samo na metu, na pušku, na stav, sve ostalo ostaje iza vas", kaže Gordana Pešić, najbolja sportistkinja.
 
Uz pomoć i podršku trenera, Gordana je pre desetak godina počela da osvaja medalje. Streljačka družina "Radnički" često nije imala adekvatnu salu za trening, pa se dešavalo da na takmičenje ode bez prethodne pripreme.
"Njeno oružje je glava, razmišljanje, u streljaštvu ti je specifičnost, moraš da budeš uključen od punjenja do opaljenja, znači psihički moraš da budeš spreman", navodi trener Milomir Marković.
Osim sa protivnicima, Gordana se na takmičenjima često borila i sa samom sobom.
O tome Gordana Pešić kaže: "Ovo nije borba za rezultat, borba za medalju, ovde kada dođem ovde je borba za sebe, borba za svoj neki identitet, za svoj neki napredak. Najveći uspeh to što sam se izborila da mogu da izađem iz kuće, da mogu da dođem na trening, da mogu da treniram, da ostanem pozitivna, da ostanem optimista u životu jer takva sam bila i ranije".
U svojoj kolekciji, Gordana Pešić ima dvadesetak pehara i više od 40 medalja. Najviše priznanja osvojila je sa malokalibarskom i vazdušnom puškom, a najdraža su joj ona koja je dobila u svom gradu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.