Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Jan.2012, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije Iranu - uvod u globalnu naftnu krizu

Članice Evropske unije složile su se jutros da uvedu Iranu embargo na izvoz nafte, što bi mogao da bude uvod u globalnu naftnu krizu. Iran je, naime, upozorio da će, ako ne bude mogao da izvozi naftu, blokirati Ormuski moreuz i tako sprečiti transport nafte drugih proizvođača.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU uvela naftni embargo Iranu

Izvor: B92, 23.Jan.2012

Brisel -- Evropska unija je zvanično uvela naftni embargo Iranu i zamrzla imovinu Centrane banke Irana. Iran preti zatvaranjem Hormuškog moreuza...Predsednik Irana Mahmud Ahmedinežad obilazi postrojenje (Beta, Arhiva).."Postignut je politički dogovor o naftnom embargu", objavio je neimenovani diplomata...

Nastavak na B92...

Kriza na Bliskom istoku: zabrana izvoza iranske nafte

Izvor: Economy.rs, 23.Jan.2012

Članice Evropske unije složile su se jutros da uvedu Iranu embargo na izvoz nafte, u pokušaju da zaustave finansiranje spornog nuklearnog programa Teherana, saopštile su diplomate EU.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.