Izvor: Telegraf.rs, 07.Okt.2014, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA ČAST: Slikarka bez ruku, koja slika levom nogom, dobila stipendiju! (VIDEO)

Madoj slikarki Dejani Bačko iz Bačke Palanke, koja je rođena bez ruku i koja slika isključivo levom nogom, danas je uručen ugovor o četvorogodišnjem stipendiranju.

Resorni ministar Aleksandar Vulin najavio je još stipendija za talentovanu decu sa smetnjama u razvoju i decu bez roditeljskog staranja.

Stipendiju za Dejanu obezbedilo je Triglav osiguranje, a ugovor o njenoj dodeli potpisali su direktor te kompanije Dragan Marković, ministar za rad zapošljavanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << boračka i socijalna pitanja i mlada dvadesetogodišnja slikarka. Vulin je novinarima nakon potpisivanja ugovora o donaciji rekao da će biti pokrenuta akcija stipendiranja dece bez roditeljskog staranja koja imaju najbolje rezultate, kao i mladih sa smetnjama u razvoju koji pokazuju želju i volju da se bore, uče, i napreduju.

Printskrin: Youtube / Provjereno

- To je nešto što sigurno pokazuje Srbiji u kom pravcu treba da ide, a udruženje osiguravača je tu da pomogne – rekao je Vulin.

Upitan koliko će trajati akcija stipendiranja, on je rekao da se sa njom tek počinje i da ona nema oročen rok trajanja, te da će je biti dok postoji saradnja između nadležnih institucija i osiguravača Srbije, a što će, uveren je, trajati još dugo.

Vulin je zahvalio Dejani Bačko na svemu što radi i načinu na koji to radi, a koji svima, kako je naveo, treba da bude putokaz kako da gledaju na život i da ga ne prihvataju kao nešto nepromenjivo, već da se svakog dana bore.

Ministar je zahvalio i Triglav osiguranju i Udruženju osiguravača Srbije na pomoći za stipendiranje, navodeći da oni pokazuju koliko je posao osiguravača socijalno odgovoran.

- Bilo bi jako dobro da i ostale delatnosti u Srbiji to razumeju i da shvate da profit ne može biti sam po sebi cilj, nego mogućnost da se pomogne i da budete sa onima kojima je pomoć potrebna –  naglasio je Vulin.

Printskrin: Youtube / Provjereno

On je podvukao da će osiguravači Srbije pomagati gde god postoje korisnici Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Direktor Triglav osiguranja podvukao je da je društvena odgovornost kamen temeljac lokalnih samouprava, te da je ulaganje u humanitarne akcije, sport od ogromnog značaja. Govoreći o Dejani, on je istakao da će njen talenat tek doći do izražaja, s obzirom da će ga još više razvijati na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, koju je upisala ove godine. Mlada slikarka rođena je bez gornjih ekstremiteta i slika isključivo levom nogom od pete godine.

Do sad je naslikala više od 500 radova mrtve prirode, pejzaža i portreta.

(Telegraf.rs / Tanjug)
Pogledaj vesti o: Triglav osiguranje

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.