Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2023, 14:24

SPC: Oni koji liju krokodilske suze nad Srpskom crkvom u Zagrebu, da uzmu maramicu i da se ubrišu

Srpska pravoslavna crkva je posle višegodišnjeg suđenja izgubila parnicu u Hrvatskoj, pretrpeviši dvostruku štetu i nepravdu: rezidencija mitropolita zagrebačkih, sa muzejskom postavkom i bibliotekom je tokom ratnih zbivanja devedesetih godina prošlog veka minama srušena i šteta nije nadoknađena, a presuđeno je i da crkva državi Hrvatskoj mora da nadoknadi sudske troškove u iznosu od 100.000 evra, navode iz Srpske pravoslavne crkve.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Bruka i sramota: Hrvati predlažu stečajni postupak za Srpsku pravoslavnu crkvu

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 24.Nov.2023, 10:49

ZAGREB/BEOGRAD – Iz SPC je saopšteno da se od Mitropolije traži da izmiri dug od 100.000 evra kao nadoknada za sudske troškove pričinjene tokom sudske parnice koju je pokrenula zbog rušenja rezidencija mitropolita zagrebačkih, sa muzejskom postavkom i bibliotekom 11. aprila 1992. godine. Srpska...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.