Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2012, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Tužićemo Jerkovu i medije zbog Nikolićeve diplome

BEOGRAD -

Srpska napredna stranka pokrenuće narednih dana "privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda" protiv narodne poslanice LSV Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS nema završen fakultet, rečeno je danas na konferenciji za novinare SNS.

Tužbenim zahtevom tražiće se iznos od dva miliona dinara, a kada bude, presuđeno novac će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je napomenuto, biti upućen za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu.

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović je novinarima pokazala diplome lidera SNS, kao dokaz da je Fakultet za menadžment završio 2007. godine u Novom Sadu, a nakon toga i master na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, takođe u Novom Sadu.

Mihajlovićeva je rekla da će i ubuduće sudski biti gonjeni svi oni koji budu iznosili neistine protiv Srpske napredne stranke.

Predsednik Pravnog saveta Srpske napredne stranke, Nikola Selaković, rekao je da je tužba protiv Aleksandre Jerkov i pojedinih medija već spremna i da Srpska napredna stranka time želi da upozori svoje rivale da će svako naredno iznošenje neistina takođe rezultovati pravnim akcijama protiv počinilaca.

Mario Maletić, jedan od osnivača naprednjaka, postavio je na svom Tviter nalogu sliku Nikolićeve diplome, kao odgovor Aleksandri Jerkov.

"Evo vam gospođice Jerkov diploma. Smešno je čime se bavite", poručio joj je Maletić, a preneo "Novi magazin".

Na diplomi se vidi da je Nikolić Fakultet za menadžment upisao školske godine 2003/2004 i da je diplomirao 2007. sa ocenom 10 na diplomskom. Tokom studija imao je prosečnu ocenu 8,37.

Nikolić je tih godina bio zamenik predsednika Srpske radikalne stranke.

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandra Jerkov juče je telefonskim putem dobila odgovor od privatnog novosadskog fakulteta da predsednički kandidat Tomislav Nikolić nije kod njih stekao diplomu, iako je takav podatak naveden u njegovoj zvaničnoj biografiji objavljenoj na sajtu stranke.

Aleksandri Jerkov je rečeno i da ne može da dobije na uvid njegov studentski dosije, kao i da je Nikolić na tom fakultetu odbranio master rad, navodi se u saopštenju LSV.

Jerkova je prethodno, u saopštenju za javnost, rekla da je od izuzetnog značaja da građani Srbije shvate na koji način se Nikolić obrazovao, s obzirom na to, kako je navedeno, da su apsolutno nejasne okolnosti pod kojima se školovao, završio fakultet i masterirao.

"To je važno zbog toga što se radi o čoveku koji je kandidat za predsednika Republike, koji se bavi javnim poslom i koji za svoju izgovorenu reč mora odgovarati", rekla je tada Jerkova.

Mihajlovićeva je rekla da SNS od trenutka kada je formirana čini sve da se Srbija pokrene.

"Sa druge strane Demokratska stranka i njeni partneri se jedino bave negativnom i prljavom kampanjom", istakla je ona.

Mihajlovićeva je kazala da je DS u dosadašnjoj kampanji potrošila 422 miliona dinara na negativnu kampanju i spotove protiv predsednika SNS Tomislava Nikolića.

"Za taj iznos su mogli recimo da izgrade 24 obdaništa, 72 zgrade koje bismo dali Kraljevu od tvrdog materijala, a ne one montažne koji su oni davali", izjavila je ona.

Prema njenim rečima, SNS i koalicija "Pokrenimo Srbiju" će sigurno pokrenuti Srbiju nakon 6. maja i da će tada Srbija izaći iz teške ekonomske i socijalne krize.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS će tužiti Jerkov i medije zbog Nikolićeve diplome

Izvor: Kurir, 26.Apr.2012

BEOGRAD - Srpska napredna stranka pokrenuće narednih dana "privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda" protiv narodne poslanice LSV Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS nema završen fakultet, rečeno je danas na konferenciji za novinare SNS...Tužbenim...

Nastavak na Kurir...

Nikolićeva diploma osvanula prvo na „Tviteru”

Izvor: Politika, 26.Apr.2012

SNS će pokrenuti privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda protiv Aleksandre Jerkov, i svih medijskih kuća koje su prenele vest da njihov lider nema završen fakultet..Fotografija fakultetske diplome Tomislava Nikolića juče se prvo pojavila na „Tviteru”. Zatim je Zorana Mihajlović,...

Nastavak na Politika...

SNS pokazala Nikolićeve diplome

Izvor: SEEbiz.eu, 26.Apr.2012

BEOGRAD - Naprednjaci su najavili i da će narednih dana "pokrenuti privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda" protiv narodne poslanice LSV Aleksandre Jerkov i svih medijskih kuća koje su prenele vest da lider SNS nema završen fakultet.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.