SANU dobija centralizovani sistem za arhiviranje podataka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2020, 18:38

SANU dobija centralizovani sistem za arhiviranje podataka

Predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, na čelu sa ministarkom Tatjanom Matić, posetili su danas Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU) gde su sa predsednikom Vladimirom Kostićem i članovima Saveta razgovarali o projektu unapređenja informaciono-komunikacione infrastrukture u SANU.

Naime, projekat je pokrenut 2017. godine uz pomoć tog Ministarstva.

Dogovoreno je da se saradnja nastavi i da se naredne godine nabavi redundantni centralizovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NAS sistem za arhiviranje podataka, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Matić je naglasila da je za tu namenu Ministarstvo već rezervisalo određena sredstva i da bi trebalo što pre krenuti sa realizacijom aktivnosti na ovom projektu.

Sastanku su prisustvovali i generalni sekretar SANU akademik Zoran Knežević, potpredsednik SANU akademik Zoran Popović, potpredsednik SANU akademik Ljubomir Maksimović, akademik Dejan Popović, akademik Aleksandar Kostić, ministarka Tatjana Matić, državni sekretar Ministarstva Miloš Cvetanović i pomoćnik ministra Milan Dobrijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SANU se uključuje u pripremu plana oporavka srpskog turizma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2020, 14:08

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) uključiće se u rad radnih tela koja će pripremiti plan oporavka sprskog turizma od posledica pandemije korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija...To je dogovoreno na jučerašnjem sastanku ministarke trgovine, turizma...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.