Izvor: RTS, 19.Nov.2022, 11:27

SAD: Kurti da odloži primenu odluke o tablicama

Savetnik Stejt departmenta Derek Šole izjavio da je od premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija tražio da odloži odluku o registarskim tablicama.
Derek Šole je na svom nalogu na Tviteru, a nakon telefonskog razgovora sa Kurtijem, rekao da je glavna tema razgovora bila izbegavanje dalje eskalacije.

"Odložiti kazne za registarske tablice, ostaviti otvorena vrata za povratak kosovskih Srba u institucije i fokusirati se na normalizaciju dijaloga sa Srbijom - najbolji put za unapređenje evropskih i evroatlantskih integracija Kosova", napisao je Šole.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šole: Odložiti odluku o tablicama

Izvor: Danas, 19.Nov.2022

Savetnik državnog sekretara SAD Derek Šole izjavio je da je od premijera Kosova Aljbina Kurtija tražio da odloži odluku o registarskim tablicama, odnosno nočano kažnjavanje vlasnika vozila sa srpskim tablicama.

Nastavak na Danas...

Ističe vreme za dogovor o tablicama – poziv EU bez odgovora, SAD traže od Kurtija pomeranje roka

Izvor: RTS, 19.Nov.2022

Manje od 30 sati ostalo je do primene odluke prištinskih vlasti o naplati novčane kazne za vozače koji ne preregistruju vozila. I Evropska unija i SAD pozivaju premijera privremenih institucija da odloži primenu odluke o tablicama, ali i da poštuje Briselski dogovor. Brisel je pozvao na sastanak...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.