Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane

Izvor: B92, 18.Okt.2021, 14:41

Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane

Špijun u službi Rusije nalazio se u kabinetu francuskog ministra odbrane 2017, izjavio je bivši direktor francuske spoljne obaveštajne službe Bernar Bažole .

Upitan o špijunu u službi Rusije koji je bio u kabinetu tadašnjeg francuskog ministra odbrane Žan-Iva Le Driana koji je sada šef diplomatije, Bažole je rekao da je to tačna informacija i da je to preneo tadašnjim izvršnim vlastima.

Bažole je intervjuisan u reportaži posvećenoj ruskom predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimiru Putinu.

"Prethodnih godina smo govorili da je sve gotovo posle hladnog rata i da ne treba više gubiti vreme na špijune koji više ne postoje, već je prioritet borba protiv terorizma. Međutim, špiunske aktivnosti nisu prestale", rekao je on i dodao da i dalje postoje takve aktivnosti koju sprovode Rusija, Kina i SAD.

Informaciju o ruskom špijunu je pre nekoliko godina prenela francuska medijska kuća Medijapar (Mediapart). Prema Medijaparu, špijun ruske vojne obaveštajne službe (GRU) ubačen je u kabinet Le Driana, dok je bio ministar odbrane za vreme predsednika Fransoa Olanda (Francois Hollande).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.