Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane

Špijun u službi Rusije nalazio se u kabinetu francuskog ministra odbrane 2017, izjavio je bivši direktor francuske spoljne obaveštajne službe Bernar Bažole .

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

14:33

Ruski špijun bio u kabinetu francuskog ministra odbrane
Ilustracija: esfera/Shutterstock

Upitan o špijunu u službi Rusije koji je bio u kabinetu tadašnjeg francuskog ministra odbrane Žan-Iva Le Driana koji je sada šef diplomatije, Bažole je rekao da je to tačna informacija i da je to preneo tadašnjim izvršnim vlastima.

Bažole je intervjuisan u reportaži posvećenoj ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

"Prethodnih godina smo govorili da je sve gotovo posle hladnog rata i da ne treba više gubiti vreme na špijune koji više ne postoje, već je prioritet borba protiv terorizma. Međutim, špiunske aktivnosti nisu prestale", rekao je on i dodao da i dalje postoje takve aktivnosti koju sprovode Rusija, Kina i SAD.

Informaciju o ruskom špijunu je pre nekoliko godina prenela francuska medijska kuća Medijapar (Mediapart). Prema Medijaparu, špijun ruske vojne obaveštajne službe (GRU) ubačen je u kabinet Le Driana, dok je bio ministar odbrane za vreme predsednika Fransoa Olanda (Francois Hollande).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: