Jedinstvenoj Rusiji 49,63 odsto na osnovu 95.05 odsto glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2021, 19:53

Jedinstvenoj Rusiji 49,63 odsto na osnovu 95.05 odsto glasova

Partija Jedinstvena Rusija, koja podržava politiku predsednika Vladimira Putina, osvojila je na izborima za donji dom parlamenta Dumu 49,63 odsto na osnovu 95,05 odsto prebrojanih glasova, pokazuju podaci Centralne izborne komisije (CIK).

Na osnovu preliminarnih rezultata, Jedinstvena Rusija je obezbedila 112 mandata na stranačkoj listi, preneo je TASS.

Ona, takođe, vodi i na listi izbornih jedinica, pa je ukupno obezbedila većinu u Dumi, odnosno preko 300 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mandata od ukupno 450 mesta.

Komunistička partija se nalazi na drugom mestu sa 19,20 odsto glasova, potom sledi Demokratska partija Rusije sa 7,48 odsto glasova, Pravedna Rusija sa 7,43 procenata i Novi ljudi sa 5,4 odsto glasova birača.

Te stranke prešle su cenzus za ulazak u Dumu od pet odsto osvojenih glasova.

Izbori za rusku Državnu dumu počeli su u petak 17. septembra, a glasanje je završeno u nedelju uveče.

Pored Dume, birači su glasali i za gubernatore devet ruskih regiona, kao i za sastave 39 lokalnih i regionalnih parlamenata.

Sastav donjeg doma ruskog parlamenta bira se prema mešovitom principu - 225 poslanika bira se sa stranačkih lista, a još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zatvaranjem birališta u moskovskoj zoni završeni izbori

Izvor: Blic, 19.Sep.2021

Biračka mesta u moskovskoj vremenskoj zoni zatvorena su u 20 časova, čime je završeno trodnevno glasanje na parlamentarnim izborima u Rusiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.