Rezultati izbora za novog reisu-l-ulemu:  Kavazović 291 – Zukorlić 82

Izvor: SandzakPress.net, 12.Okt.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultati izbora za novog reisu-l-ulemu: Kavazović 291 – Zukorlić 82

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH danas su izabrali Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u BiH i dijaspori. Podsjetimo, biralo se između Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, a novi/stari reis je dobio 291 glas u odnosu na muftiju Zukorlića koji je osvojio 82 glasova. Izborno tijelo na današnjem zasjedanju u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu činila su 371 glasa članova Sabora, >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice, to su osobe koje imaju legitimitet cijele zajednice, BiH, dijaspore (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).

Nastavak na SandzakPress.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Husein Kavazović ostaje reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2019

SARAJEVO - Članovi Sabora Islamske zajednice BiH danas su izabrali Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u BiH i dijaspori.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Muftija Zukorlić – Pobijedila je Islamska zajednica, moj program će biti na raspolaganju reisu-l-ulemi

Izvor: SandzakPress.net, 12.Okt.2019

Članovi Sabora Islamske zajednice BiH danas su izabrali Huseina Kavazovića za novog/starog reisu-l-ulemu koji će i narednih sedam godina obnašati funkciju duhovnog poglavara muslimana u našoj zemlji i dijaspori. Podsjetimo, biralo se između Huseina Kavazovića i Muamera Zukorlića, a novi/stari...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.