Ren i Dačić: Svetla budućnost Srbije u EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ren i Dačić: Svetla budućnost Srbije u EU

BRISEL - Evropski komesar za proširenje Oli Ren i potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavili su danas posle sastanka u Briselu da se nadaju da će Srbija tokom sledeće godine dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Ren je rekao da će Evropska komisija pružiti punu pomoć nastojanju Srbije da tokom sledeće godine postane kandidat za članstvo u EU.

Najbolji scenario: kandidat 2009.

"Srbija ima svetlu budućnost u EU ukoliko ispuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << neophodne uslove i reforme. Po najboljem mogućem scenariju, Srbija bi mogla da dobije status kandidata tokom 2009. godine. To je naš zajednički cilj i ja vas mogu uveriti da će Evropska komisija pružiti punu pomoć ovom cilju", izjavio je Ren.

"Nadamo se da će naša zakonodavna aktivnost i politička aktivnost u Srbiju rezultirati time da će Srbija iduće godine moći da ostvari, ne samo liberalizaciju viznog režima, nego i da dobije status kandidata za ulazak u EU", naglasio je Dačić.

Ubrzanje aktivnosti

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova naglasio je da je put evropskih integracija jedan od nacionalnih interesa Srbije, pored zaštite državnog integriteta i suvereniteta.

Dačić je najavio ubrzanje zakonodavne aktivnosti u narednih par meseci u cilju približavanja EU.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU da ne doprinosi antievropskom raspoloženju u Srbiji

Izvor: Kurir, 24.Sep.2008

BRISEL, 24. septembra (Tanjug) - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu da bi Evropska unija trebalo da pokaže više razumevanja za poziciju Srbije i da nekim svojim potezima ne doprinosi antievropskom raspoloženju u Srbiji.

Nastavak na Kurir...

Dačić: Da prestanu pokušaji osporavanja postojanja RS

Izvor: Kurir, 24.Sep.2008

BRISEL, 24. septembra (Tanjug) - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas u Briselu, posle susreta s evropskim zvaničnicima, da moraju da prestanu pokušaji revizije Dejtonskog sporazuma i osporavanja postojanja Republike Srpske. "Srbija jasno podržava...

Nastavak na Kurir...

Primena SSP ubrzava status kandidata za EU

Izvor: RTS, 25.Sep.2008, 15:37

Evropski komesar za proširenje Oli Ren istakao je, u Briselu, bi Srbija iz Privremenog sporazuma s Evropskom unijom jednostrano mogla da primeni četiri oblasti, vezane za konkurenciju, državnu pomoć, zaštitu intelektualnog vlasništva i tranzitni saobraćaj. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.