ROSU upale u telefonsku centralu kod Štrpca, protest Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Avg.2012, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROSU upale u telefonsku centralu kod Štrpca, protest Vlade Srbije

ŠTRPCE -

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije izrazila je danas protest povodom upada pripadnika prištinske jedinice ROSU u zgradu isturenog odeljenja telefonske centrale Štrpce u selu Južincu i zatražila da se prestane sa otežavanjem života Srba na Kosovu i Metohiji.

"Kako se približava vreme za otpočinjanje pregovora, tako se prištinski predstavnici sve češće služe nasiljem kako bi razgovore otežali ili onemogućili", navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pozvala je Unmik i Euleks da što pre obezbede ličnu i imovinsku sigurnost svakog stanovnika na Kosovu i Metohiji, ali i da obezbede da imovina Srbije bude poštovana i čuvana.

"Upad Rosu je pokušaj da se Srbi u Štrpcu ostave bez fiksne telefonije i na taj način bez veze sa svetom, koja postoji van granica njihove enklave", istaknuto je u saopštenju.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju podsetila da je to drugi upad u Sirinićku župu u poslednje dve nedelje i da su pripadnici Rosu upali u ekspozituru Dunav banke u Štrpcu i protivpravno zaplenili novac, dokumenta i računare.

Tridesetak pripadnika specijalne jedinice ROSU obilo je ranije danas zgradu telefonske centrale u Jažincu, koja uslugama snabdeva oko 500 domaćinstava u tri srpska sela u Srinićkoj župi.

Kako RTS navodi, to je drugi upad kosovskih specijalaca u Sirinićku župu u poslednje dve nedelje - oni su prethodno upali u ekspozituru Dunav banke u Štrpcu i zaplenili novac, dokumenta i kompjutere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.