RAKETA UBICA Turci testirali novo krstareće ČUDO, prilagođena svemu, uništava metu u milisekundi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 13:03

"RAKETA UBICA" Turci testirali novo krstareće ČUDO, prilagođena svemu, uništava metu u milisekundi (VIDEO)

Uništava sve pred sobom

Turska je izvela uspešno testiranje krstareće rakete Čakir, demonstrirajući njenu sposobnost da precizno gađa mete i to sa bespilotne letelice Bairaktar Akıncı.

Krstareća raketa Cakır je proizvod turske kompanije Roketsan, koja je prvi put prikazana javnosti 2022. godine i predstavlja najnoviji napredak Turske u raketnoj tehnologiji.

Dizajnirana je za uništavanje kopnenih i ciljeva na moru. 

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Opremljena je tehnologijom za praćenje terena u letu, pa može da leti na malim visinama, omogućavajući efikasnu navigaciju preko različitih terena, što joj omogućava povećanu borbenu žilavost, jer u niskom letu izbegava detekciju radara.

Štaviše, njena fleksibilnost misije u realnom vremenu omogućava ažuriranje rute, promene ciljeva ili otkazivanje misije tokom leta, što joj daje izuzetnu prilagodljivost u zavisnosti od misije.

Mase 275 kilograma, krstareća raketa Cakır nosi bojevu glavu od 70 kilograma, dostupnu u trenutnofugasnoj, termobaričnoj ili protivoklopnoj varijanti.

Sa dometom većim od 150 kilometara i brzinom krstarenja u rasponu od 0,75 do 0,85 Maha, može precizno i efikasno da gađa mete kako na kopnu tako i na moru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.