Pucnjava ispred BELE KUĆE: Prekinuta Trampova konferencija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 00:20

Pucnjava ispred BELE KUĆE: Prekinuta Trampova konferencija (VIDEO)

Malo kasnije vratio se na konferenciju

Američki predsednik Donald Tramp iznenada je napustio konferenciju za novinare posle samo nekoliko minuta zbog pucnjave koja se navodno dogodila u blizini Bele kuće.

Dok se obraćao novinarima, prišao mu je pripadnik tajne službe i nešto šapnuo zbog čega je Tramp napustio brifing.

Reporteri su javili da su potom vrata zaključana i da je i novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << naloženo da napuste prostoriju. Kako se navodi, u blizini se dogodila pucnjava, pa je stoga Bela kuća pod ključem dok ne prođe opasnost.

- Dogodila se pucnjava kod Bele kuće. Uvek su brzi i efikasni, neko je odveden u bolnicu, upucala ga je Služba - naveo je Tramp.

On je istakao da trenutno nije upoznat sa svim detaljima, ali da je, izgleda, jedan čovek pucao, da su ga pripadnici tajne službe ranili i da je na putu ka bolnici.

- Izgleda da su tog čoveka ranili pripadnici tajne službe. Videćemo šta će dalje biti - rekao je Tramp.

On je pretpostavio da pucnjava kod Bele kuće nema veze s njim.

- Možda to nije povezano sa mnom, možda je nešto drugo razlog - ocenio je Tramp.

"People should vote like they did in World War 1 & World War 2," Trump says to open his August 10 news conference, ignoring that there was no deadly pandemic during those times.

Then he adds, without evidence: "In 90 days or less, your [Covid] numbers will be very good." pic.twitter.com/bhSOR1DvTr

— Aaron Rupar (@atrupar) August 10, 2020

Odgovarajući na pitanje novinara da li se iznervirao zbog incidenta, Tramp je odgovorio:

- Da li ličim na nekoga ko je izgubio smirenost?

Novinari iz Bele kuće saopštili su da su ispred sale u kojoj se održava brifing videli policajce.

Trampa, kao i druge visoke zvaničnike SAD, štiti Tajna služba SAD. Situacije, kada govor predsednika prekida obezbeđenje, veoma su retke, ali su bez presedana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pucnjava ispred Bele kuće, Tramp odveden sa konferencije za štampu

Izvor: RTS, 11.Avg.2020

Američki predsednik Donald Tramp odveden je usred rečenice sa konferencije za štampu u Ovalni kabinet, nakon što je ispred Bele kuće došlo do pucnjave. . Nekoliko minuta nakon početka konferencije agent Tajne službe odveo je Donalda Trampa iz sale za konferencije,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.