Prvorođene bebe u Novoj godini dobile po 300.000 dinara

Izvor: Blic, 01.Jan.2013, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvorođene bebe u Novoj godini dobile po 300.000 dinara

Kada je sat otkucao ponoć, u dve beogradske bolnice rođena je po jedna beba. Mali Dragan Šivčić i Elena Bulatović ugledali su svet kada su se kazaljke poklopile, a danas su, kao prve novogodišnje bebe, od grada dobili po 300.000 dinara. Ivica Dačić s prvom bebom rođenom u GAK "Narodni front"

Obe bebe rođene su prirodnim putem. Dragan je težak je 4.5 kilograma i dugačak 56 centimetra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dok je Elena nešto manja sa 50 centimetara i 3,4 kilograma. Majke Milanka Šivčić i Katarina Bulatović dobro se osećaju i obema je ovo treće dete.

- Dragan je trebao osam dana ranije da se rodi, ali je sačekao Novu godinu. Kod kuće nas čekaju bata i seka, Čedomir i Marija od tri i dve godine - kaže ponosna majka.

I malu Elenu kod kuće čekaju dve sestre, petnaestogodišnja Branislava i osmogodišnja Ivana.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uručio je, u ime grada, ponosnim mamama vaučere od po 300.000 dinara i istakao da su Dragan i Elena otvorili sezonu za ovu godinu, i podsetio da je prošle godine u Beogradu rođeno 20.000 beba.



Zajedno sa gradonačelnikom, prvorođene bebe posetili su i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić, gradski sekretar za zdravstvo dr Vera Dražić, kao i zamenica gradonačelnika Tatjana Pašić.

- Zadovoljni smo jer je prošle godine u Beogradu rodjeno oko 20.000 beba, kao i pretprošle godine. Naš zadatak je da nastavimo sa svim aktivnostima koje smo realizovali do sada, a koje će doprineti da u Beogradu bude što više beba - kaže Pašićeva.

Premijer Srbije Ivica Dačić posetio je još noćas malog Dragana GAK "Narodni front" i na poklon mu doneo zlatnik uz želje da bude srećan, dugovečan i da i ima dece bar koliko i njegovi roditelji.

Novi Sad još uvek bez prve bebe u 2013, kada se rodi čeka je 100.000 dinara

Samo tri minuta posle ponoći rođen je i mali Dimitrije, prvenac porodice Simonović, težak 3,8 kilograma.

Povezane vesti: Rodila obe ćerke na Božić, u razmaku od tri godine Rodila sopstvenog unuka oboleloj ćerki Porođaj danas traje dva i po sata duže nego pre 50 godina Porodila se ispod božićnog drvceta U SAD rođena beba teška 7,3 kilograma


Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvorođene bebe u Novoj godini dobile po 300.000 dinara

Izvor: Press, 01.Jan.2013

U minut posle ponoći, u Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front", porodila se Milanka Šivčić i na svet donela sina Dragana koji je težak 4,5 kilograma i dugačak 56 santimetara. Dragan je treće dete porodice Šivčić.."Dragan je trebao osam dana ranije da se rodi, ali je sačekao Novu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.