Protest omladine DSS-a zbog poskupljenja struje

Izvor: RTS, 11.Mar.2015, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest omladine DSS-a zbog poskupljenja struje

Omladina Demokratske stranke Srbije uručila je "zahvalnicu" Vladi Srbije zbog "neopterećivanja građana informacijom o poskupljenju struje".
Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Milenko Jovanov rekao je da Srbija ne može da očekuje napredak, sve dok EU i MMF "vode našu politiku", prenosi Beta.
"Izjava (ministra finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Dušana) Vujovića da je zarad našeg dobra skrivao informaciju o poskupljenju struje, pokazuje da Srbija ne može da očekuje da će joj biti bolje sve dok Međunarodni monetarni fond i Evropska unija vode našu politiku", rekao je Jovanov ispred Vlade.
Istakao je da Srbija mora da prestane sa praksom dovođenja stranih stručnjaka koji "dolaze s tetkinog kauča", a odu iz zemlje.
"Uverili smo se da MMF vodi ekonomsku politiku Vlade Srbije, da EU vodi spoljnu, a ni u jednoj nema ničeg dobrog za građane. Pozivam ministra Vujovića da odgovori da li će on ostati u zemlji nakon isteka mandata ili će otići, a mi ćemo ostati", dodao je Jovanov.
Vujović je u intervjuu za Politiku od nedelje rekao da je vest o poskupljenju struje od 15 odsto od aprila ove godine tek nedavno javno potvrđena, jer Vlada nije htela da objavljuje program dogovoren s Međunarodnim monetarnim fondom dok Bord direktora MMF-a ne usvoji i objavi taj program.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.